Mijn favorieten

Uw huis verkopen


Een grote stap

De verkoop van uw woning heeft nogal wat voeten in aarde. Er gaat doorgaans een tijd van overpeinzingen aan vooraf tot het moment dat u deze beslissing neemt. Het is dan ook verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Bedenk goed welk makelaarskantoor uw belangen goed kan behartigen. Juist in deze tijd doet u er goed aan te kiezen voor een makelaar met ervaring. Een makelaar die duidelijk, betrouwbaar en deskundig is.

Wanneer u kiest voor Berends-Naafs Makelaars, krijgt u een contactpersoon toegewezen. Deze makelaar is te allen tijde uw aanspreekpunt; als het nodig is ook 's avonds en in het weekend.

Individueel maatwerk

Het ene huis is het andere niet; ieder huis heeft zijn eigen aardigheden. Dikwijls maken deze eigenschappen de woning geschikt of juist ongeschikt voor een bepaalde doelgroep. Berends-Naafs Makelaars maakt voor ieder huis een verkoopplan op maat. Samen met u brengen wij de positieve en negatieve eigenschappen van uw woning in kaart. Aspecten als ligging, grootte, type en afwerkingniveau zijn mede bepalend voor de vraagprijs. Niet geheel onbelangrijk in dit traject is ons onderzoek naar eigendom (kadastrale recherche), bestemmingsplan, erfdienstbaarheid, milieu (asbest / olietank) en eventueel een bouwtechnisch onderzoek en een bodemonderzoek. Aan de hand van waarderingsmethodieken in combinatie met marktkennis en ervaring stellen wij in overleg met u de vraagprijs vast.

Promotie van uw woning

Wat doet Berends-Naafs om uw woning onder de aandacht te brengen?

- een professionele fotograaf fotografeert uw woning;
- wij schrijven een aantrekkelijke aanbiedingstekst;
- wij stellen een uitgebreide verkoopbrochure samen
- uw woning wordt aangemeld bij het NVM-uitwisselingssysteem
- wij plaatsen uw woning op www.funda.nl en www.berendsnaafs.nl
- wij hangen een presentatie van uw woning in de etalage van ons kantoor
- bij/in uw woning plaatsen wij een verkoopbord of raambord
- mensen uit ons zoekbestand attenderen wij op uw woning
- indien gewenst, plaatsen wij advertenties in diverse regionale dag- of weekbladen
- mededelingen via social media als Twitter, Facebook, Youtube en LinkedIn

 

Interesse en verkoop

Zodra interesse voor uw woning wordt getoond, neemt onze makelaar contact met u op en maakt hij een afspraak voor een bezichtiging. Het is niet nodig dat u thuis blijft voor deze bezichtiging; onze makelaar leidt de mensen rond door uw woning. In het meest gunstige scenario brengt de potentiële koper een bod uit. Wij onderhandelen namens u met de kandidaat-koper en houden hierbij rekening met uw belangen en uw voorwaarden.

Indien deze onderhandelingen resulteren in een verkoop, maakt Berends-Naafs de voorlopige koopakte op en stelt de lijst van zaken samen; dit is een lijst van roerende zaken die u achterlaat in de woning of ter overname aanbiedt. Verder draagt uw contactpersoon zorg voor het bewaken van de gestelde voorbehouden, de storting van de waarborgsom, het stellen van de bankgarantie en de controle op de definitieve leveringsakte. Ook op de dag van de juridische overdracht staan wij u terzijde bij de laatste inspectie, het opnemen van de meterstanden en de ondertekening van de leveringsakte bij de notaris.


U ziet het, de verkoop van uw woning is bij Berends-Naafs Makelaars in goede handen.